Allmini.ru

Алкоголь Элит
0 просмотров
Рейтинг статьи
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд
Загрузка...

Перевод песни AC/DC — Whiskey on the Rocks

Перевод песни AC/DC — Whiskey on the Rocks

Bloody Mary gives me shivers from a shot
Set up the shooters it's time for a drop
Give me Old Jamaica, runnin' we come
Down at the hatch Jack, the women and the fun
We drink a lot, that demon drop
This one's on me and here's to you

Whiskey on the rocks
A double or a shot
Whiskey on the rocks
Elixir from the top

You were drinkin' Mai Tai, Singapore sling
Beam me up Jim, it's time to come in
I'll have one more afore ye close up the door
It's on the house mac, it's whiskey galore
We drink a lot, that demon drop
This one's on me, here's mud in your eye

Whiskey on the rocks
A double or a shot
Whiskey on the rocks
Elixir from the top

Yeah, yeah, yeah, come on
Let's throw seven sheets to the wind — hahaha
Fill 'em up too!

I'm drinkin'
Whiskey on the rocks
A double or a shot
Whiskey on the rocks
A double or a shot
Whiskey on the rocks
A double or a shot
Whiskey on the rocks
A double or a shot
I'm drinkin'
Whiskey on the rocks
I'll have a whiskey on the rocks
Give me whiskey on the rocks
Keep it comin' on the rocks

Pour me a double here comes trouble on the rocks
Whiskey on the rocks

Виски со льдом

Я пил ночь напролет,
Прощай, детка, я ушел.

После одного залпа Кровавой Мэри* у меня лишь мурашки по спине,
Так что готовьте снаряды, пришло время взбодриться.
Давай мне "Старую Ямайку"**, да поживее!
Снимаются покровы с "Джека"***, женщины и веселья –
Мы много пьем этих дьявольских капель.
Это – за мой счет, а это – за твой.

Виски со льдом –
Двойной или просто,
Виски со льдом –
Небесный эликсир.

Ты пила "Маи Таи"****, "Сингапурский слинг"*****.
Унеси меня, "Джим"******, уже пора.
— Я пропущу еще один, пока вы не закрылись.
— За счет заведения, парень******** – виски у нас в изобилии.
Мы много пьем этих дьявольских капель,
Это – за мой счет, пей до дна!*********

Виски со льдом –
Двойной или просто,
Виски со льдом –
Небесный эликсир.

Да, да, да, давай!
Ставьте семь парусов по ветру********** – ха-ха-ха,
Пусть они наполнятся тоже!

Я пью
Виски со льдом –
Двойной или просто,
Виски со льдом –
Двойной или просто,
Виски со льдом –
Двойной или просто,
Виски со льдом –
Двойной или просто,
Я пью
Виски со льдом,
Я хочу виски со льдом,
Так что налейте мне виски со льдом,
И не забывайте мне подливать его на лед.

Плесните мне двойного, вот и начинаются неприятности по-пьяни,
Виски со льдом.

* "Кровавая Мэри" — коктейль, совмещающий в себе водку, томатный сок, лимонный сок, специи и в некоторых случаях другие добавки (как, например, вустерский соус).
** "Старая Ямайка" — сорт ямайского имбирного пива.
*** "Джек" — имеется в виду Jack Daniel's — вид виски. Выпускается в винокурнях города Линчберг, штат Теннесси, США, с XIX века. Напиток изготавливается из 80 % кукурузы, 12 % ячменя и 8 % ржи на основе чистой ключевой воды и в итоге содержит около 40 % алкоголя (в марках Jack Daniel's old № 7 и Gentlemen Jack).
**** "Маи Таи" — алкогольный коктейль, изобретенный в калифорнийском городе Окленде в 1944 году. В состав входят: ром, апельсиновый ликёр Curaсao, миндальный сироп, сок лайма.
***** "Сингапурский слинг" — алкогольный коктейль, родиной которого является Лонг бар отеля Раффлз в Сингапуре. Обычно состоит из джина, вишневого бренди, ананасового сока, сока лайма, гренадина, ликеров Бенедиктин и Куантро.
****** "Джим" — Jim Beam — наиболее продаваемый по всему миру бренд бурбона.
Производится в Клермонте (штат Кентукки, США).
******* Mac – амер. разг.: парень, малый.
******** Here's mud in your eye – сленг: за тебя! Пей до дна!
********* Let's throw seven sheets to the wind – морской сленг: to be three sheets in to the wind – подвыпить, быть навеселе.

Читайте так же:
Коктейль Imposter Зомби 2

В меру крепкий и безмерно освежающий: коктейль Виски Сауэр

Коктейль Виски Сауэр

Коктейль Виски Сауэр (Whiskey Sour) считают классикой жанра. Появившись на свет более 150 лет назад, он до сей поры не сдает позиций: его предлагают практически в каждом ресторане или баре. Секрет неувядающей популярности очевиден: напиток в меру крепок (16-17%), не слишком сладок, слегка кисловат. Идеальный баланс вкуса, проверенный временем. К тому же, рецепт Виски Сауэр прост, его можно смешать в домашних условиях и подать друзьям во время очередного застолья.

История коктейля Виски Сауэр

Виски Сауэр – это соединение крепкого алкоголя (чаще – бурбона) с лимонным соком. Доподлинно неизвестно, когда и кому пришла в голову подобная мысль, но делать это начали задолго до того, как рецепт коктейля появился на страницах газет.

Предположительно, лимонный сок в ром начали добавлять в Англии. Делали это моряки: во время долгого плавания на судне частенько начиналась цинга, а сок лимона являлся профилактическим средством от этого недуга. Ну а куда же его было добавлять, как не в спиртное, которое в обязательном порядке присутствовало на борту.

Оказалось, что спирт плюс лимон – это не только полезно, но и вкусно. Постепенно такой микс освоил сушу: крепкий алкоголь с кисловатым соком лимона или лайма начали мешать практически повсеместно.

Кто придумал к этой композиции добавить сахарный сироп – еще одна тайна, покрытая мраком. Есть несколько версий, но все они ничем не подтверждаются. Поэтому официальной датой рождения коктейля Виски Сауэр принято считать 1870 год, когда рецепт коктейля появился в печати. А произошло это в США, в штате Висконсин.

Коктейль Виски Сауэр

Классический рецепт коктейля Виски Сауэр

Состав коктейля Виски Сауэр за 150 лет совсем не изменился. Ингредиенты настолько сбалансированы и отлично сочетаются друг с другом, что менять что-то – значит, просто испортить то, что изначально было идеальным. У коктейля есть вариации, но чаще его предпочитают смешивать по классическому рецепту.

Для приготовления необходимо взять:

  • 45 мл виски (предпочтительно, бурбон),
  • 30 мл сока лимона,
  • 15 мл сахарного сиропа,
  • Белок одного яйца (по желанию),
  • 100 г. льда.

Напиток готовится с использованием шейкера: туда помещаются все перечисленные ингредиенты, кроме нескольких кубиков льда. Компоненты тщательно перемешиваются, вливаются в бокал, наполненный остатками льда. Украшают бокал долькой цитрусовых или коктейльной вишенкой. Пьется микс через соломинку.

Составляющие Whiskey Sour

Вариации

Барменами придумано несколько вариаций классического коктейля. Несмотря на сбалансированность вкуса, коктейль Whiskey Sour может показаться слишком кислым, кому-то слишком слабым или слишком крепким. На этот случай и пригодятся альтернативные рецепты приготовления.

Золотая лихорадка

Название дано в связи с присутствием в составе меда. Медовый сироп, которым заменяют прописанный в классическом рецепте сироп сахарный, делает напиток более сладким.

  • 45 мл бурбона,
  • 20 мл лимонного сока,
  • 30 мл медового сиропа,
  • Лед.

Способ приготовления аналогичен классическому варианту: компоненты смешиваются в шейкере, выливаются в бокал со льдом.

Коктейль Золотая лихорадка

Писко Сауэр

Главная сложность в приготовлении – раздобыть редкий перуанский виски «Писко». Именно он является главной составляющей микса.

Компоненты (указаны в мл):

  • Писко – 55,
  • Сок лимона – 10,
  • Сахарный сироп – 10,
  • 1 яичный белок (по желанию),
  • Ангостура (биттер) – 5,
  • 150 г. льда.

Чтобы приготовить напиток, в шейкере встряхиваются все жидкости, исключая биттер. Затем второй раз встряхнуть – уже добавив к массе лед. Влить готовый напиток в бокал, капнуть сверху Ангостуру.

Писко Сауэр

Нью-Йорк Сауэр

Крепость этого коктейля выше, чем классического Виски Сауэр. Достигается это за счет смешивания сразу нескольких алкогольных напитков.

Ингредиенты (количество жидкостей указано в мл):

  • Бурбон – 55,
  • Фреш лимона – 20,
  • Белок одного куриного или перепелиного яйца,
  • Портвейн – 10,
  • Кленовый и лавандовый сиропы – по 7 каждого,
  • Сливовая настойка – 2,
  • 150 г. льда.

Приготовление незамысловатое: жидкости перемешиваются в шейкере дважды (сначала без льда, а затем с ним). Коктейль готов к употреблению!

Нью-Йорк Сауэр

Яблочный Сауэр

Максимально простой рецепт, состоящий всего из трех компонентов. Особый вкус достигается путем добавления к миксу ликера с яблочным вкусом.

Необходимые продукты (в мл):

  • Виски – 25,
  • Яблочный ликер – 25,
  • Лимонный фреш – 20.
Читайте так же:
Коктейль Fargo Кин-дза-дза

В стакан слоями влить: яблочный ликер, лимонный фреш, виски. На этом приготовление заканчивается. В бокал можно красиво уложить кружочек зеленого яблока.

Яблочный Сауэр

Красный Сауэр

Яркий окрас этому коктейлю придает особый компонент – красное вино.

Для приготовления понадобятся (количество жидких компонентов указано в мл):

  • Виски – 45,
  • Красное вино (сухое) – 35,
  • Сахарный сироп – 35,
  • Медовый сироп – 25,
  • 350 г. льда.
  • Половину льда всыпать в бокал.
  • В шейкере смешать остатки льда с виски и обоими видами сиропов.
  • Перелить полученную смесь в бокал с таким расчетом, чтобы сверху оставалось немного места.
  • Осторожно влить красное вино, чтобы оно не перемешалось с остальными компонентами и образовало отдельный слой на поверхности.

После подачи, гости, полюбовавшись на текстуру, перемешивают коктейль трубочкой.

Красный Сауэр

Шотландский Сауэр

Отличается от классики незначительно. Вместо бурбона берется шотландский традиционный виски – скотч. В остальном ингредиенты те же самые, и приготовление аналогичное. В результате получится более резкий напиток, со сложным вкусом.

Шотландский Сауэр

Фриско Сауэр

Популярный коктейль с интересным вкусом. Изюминка – в добавлении к составу ликера «Бенедиктин».

Компоненты (указаны в мл):

  • Бурбон – 40,
  • Бенедиктин – 20,
  • Сок лимона – 30.
  • Лед.

Готовить так же, как классику: дважды смешать при помощи шейкера (без льда и со льдом), разлить по бокалам.

Фриско Сауэр

Канадский Сауэр

Градус канадского напитка невелик: в составе присутствует минеральная вода, которая существенно понижает крепость.

Составляющие (в мл):

  • Виски (лучше взять канадский) – 40,
  • Сок лимона – 20,
  • Сахарный сироп – 10,
  • Минеральная вода без газа – по вкусу,
  • Лед.

Готовится в шейкере – так же, как было описано выше. Минеральной воды каждый добавляет столько, сколько хочется. От ее количества зависит конечная крепость коктейля.

Whiskey on the Rocks

View all photos

On October 27, 1981, the Swedish government was served some Whiskey on the Rocks. A Soviet submarine, possibly carrying nuclear warheads, ran aground in the southern archipelago of Karlskrona.

It was an early Wednesday morning when Ingvar Svensson and Bertil Sturkman set out to empty their fishing nets off the coast of the small island of Sturkö. The first sign that something wasn’t quite right was a thin film of oil they noticed on the water. They worked their nets and sailed home, but something – maybe it was thinking about that oil slick – made Sturkman go back. A few hours later he saw it: a submarine, stranded on the rocks off the coast of the neighboring island of Torumskär.

Sturkman could make out some men on top of the vessel’s tower, who seemed to be looking through binoculars in his direction. He ventured a little closer, and saw not just binoculars pointed at him, but machine guns. He turned around, went home, and quickly called the naval base in nearby Karlskrona. When they arrived a couple of hours later, Sweden had a full-blown international incident on its hands.

The submarine was Soviet, of a class in the West called “Whiskey”, from code names based on the NATO phonetic radio alphabet. This particular sub class was a “W”.

In 1981 the Soviet Union and the West were still in the throes of the Cold War, and Soviet submarines in Swedish territorial waters were not entirely unknown. But one running aground so close to a major naval base was something different. A 10-day standoff ensued.

At first the Soviets refused to let the Swedes interrogate the captain, but they eventually relented. The captain claimed “navigational error”, and that they believed themselves to be somewhere off the coast of Poland. Given the nature of the vessel and experience of the captain and crew, as one of the Swedes remarked, if that was true it would be a navigational blunder for The Guinness Book of World Records.

The big question, and ultimately the urgency, was about whether there were nuclear weapons onboard. The Soviets said Nyet, but the Swedish Coast Guard said Ja. Based on spectroscopy testing (a device used to measure radioactivity), the Swedes were sure there was uranium on board, but a definitive answer was never agreed by both sides.

Читайте так же:
Коктейль Sweet Bite Сладкий укус

Eventually the submarine was hauled off the rocks by Swedish tug boats and given permission to head back to international waters, putting an end to the sticky, rocky stalemate. But how and why the Whiskey ended up on the rocks in the first place, that is a 35 year old mystery.

Know Before You Go

The Karlskrona archipelago runs along the south eastern coast of Sweden, about 250 miles south of Stockholm and 125 miles east of Copenhagen. (By submarine, it’s over 100 miles to the coast of Poland.)

Torumskär Island is accessible only by boat, and there are water taxi companies in Karlskrona that will take you there. Prices for water taxi service can be high, so as an alternative there are friendly locals who are often willing to help with a boat trip out to the island.

7 Whiskeys That Actually Taste Better on the Rocks

If you drink your whiskey with ice but have been living in shame for years, it’s time to come out of the freezer. Science says that a little dilution actually helps whiskey taste better and even the great Anthony Bourdain says to go ahead and drop in a few cubes. It’s officially okay to drink your brown booze on the rocks, so fill up a few extra ice trays and pop open one of these whiskeys, all of which are particularly great with an ice cube or two.

Buffalo Trace ($28)

Delicious in any form—even straight out of the bottle—Buffalo Trace is smooth and just a little sweet, with a mild spice from the grain and oak on the finish. The slight chill from an ice cube brings up some bright orange zest notes, and that slick of melted water makes this silky bourbon even silkier. Plus, thanks to its affordable price point, you don’t have to feel any shred of guilt about icing this gentle giant.

George Dickel #12 Tennessee Whiskey ($27)

Creamy and sweet (thanks to a mashbill that runs heavy on the corn), this whiskey’s salted pecan pie flavors mask some bright apple-y notes that come through only when you drop in an ice cube. It’s perfect for easy drinking on the back porch with a snack of cheese and crackers. Be wary though—at 90 proof, it packs a deceptive punch.

Berkshire Mountain Bourbon ($40)

It might be from Massachusetts’s idyllic Berkshire county, but this bourbon can stand with the best of its Southern cousins. It’s hefty and dark, with a nutty, caramel finish that doesn’t quit. If you’re sitting around a campfire, trade straight swigs of this whiskey straight, but if you’re hanging out on the couch or having a leisurely drink out at a bar, try adding a giant cube. The chill enhances some gingery notes and dries out the thick maple flavor. The experience is less cozy flannel shirt and more light, breezy cardigan.

Henry McKenna 10 Year Single Barrel Bourbon ($32)

Sipped straight, this beast of a bourbon will knock a cold right out of you and clear up your sinuses. It’s fiery and spicy with roasted, salted almond notes and a lot of tasty oak. But add a cube, and you’ll tame this lion. The flavors are all still there, but now you can actually take a sip without beating your chest and blowing your nose.

Tincup American Whiskey ($30)

Distilled in Indiana and cut with Rocky Mountain water in Denver, this rye-heavy whiskey is perfect for mixing into Manhattans. Served over ice, it’s extremely crisp and light and much more restrained than some of the other whiskeys on this list. Try it over a couple of cubes and breathe in that fresh, Rockies air.

Wild Turkey 101 Proof Rye Whiskey ($26)

Though it comes in at a daunting 101 proof, Wild Turkey’s rye is surprisingly easy to sip. It’s much more honeyed than other ryes, with some hints of herbs, which come out much more prominently when you add ice. Get ready for mint and thyme, backed with some spicy grains and cinnamon. This is the kind of whiskey you can drink all day and never get tired of.

Читайте так же:
Коктейль Royal Rhubarb Королевский ревень

Jameson Irish Whiskey ($26)

It’s the go-to for so many and for good reason: Jameson on the rocks is practically apple juice, it’s so gosh darn chuggable. The whiskey’s natural honey flavors come forward, and the chill brings up some sneaky citrus notes. It’s beautifully balanced over ice—the only problem is holding back from drinking the whole thing before the ice even has a chance to melt.

Коктейль Whisky on the Rocks Виски он зе рокс

Выполняя вход на сайт, вы тем самым соглашаетесь соблюдать Условия пользования сайтом и положения нашей Политики конфиденциальности. С информацией об ответственности за употребление алкоголя можно ознакомиться на сайте

Where to find us
  • Distillery
  • Bars
  • Boutiques
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
  • Contact

Mastering Whisky: Our Guide to Whisky on the Rocks

июн 04 · 5 -минутная

  • Education

Ice-and-whisky-on-bar-easter-elchies-black

High quality enables simplicity, while also allowing versatility. An excellent single malt Scotch whisky does not need additions to supplement it, and is often preferred to be enjoyed neat, with a little water, or “on the rocks”. But what does it mean to serve whisky on the rocks, and what are the possible reasons for doing so?

Having whisky on the rocks is essentially serving whisky poured over ice, as opposed to neat in a glass with nothing added. While the denotation “on the rocks” can be applicable to any liquor, it is most commonly associated with, and attributed to, whisky. The definitive history of the phrase is uncertain, although it rose to popularity in the mid 1900s. Some hold that it became a slang term for ice back when drinkers had to chip off chunks of ice from a large block, so their appearance was that of small rocks. Others muse that in the past, Scots would take stones from cold mountain streams to help chill their whisky. However the term came to be widely known and any bartender will understand the meaning if you order a whisky on the rocks.

How does drinking whisky on the rocks change the experience?

Choosing to drink whisky on the rocks is an ongoing point of debate and contention in the world of whisky. Traditionalists and purists hold that whisky should only be enjoyed neat, or with a little splash of water at most. However, for those who like a more chilled whisky, or prefer a larger amount of dilution, whisky with ice is preferred. We don’t believe there is a right or wrong way to enjoy whisky, in the end it all comes down to personal preference. However having whisky on the rocks will change the composition of the spirit, and thus your experience of it.

When you serve whisky on the rocks, two main things happen. First, you are diluting the drink. This means that the alcohol percentage in the whisky is being lowered, which can moderate the stronger flavours and particular characteristics of the spirit. This initially can actually reveal new dimensions of the whisky, as the water will interact with the whisky to change the composition of the spirit. Second, drinking whisky on the rocks chills the whisky. This obviously changes the flavours that are revealed in the whisky as you experience it.

macallan_roca_serve_ice_ball

Why Choose to drink whisky on the rocks?

Some people prefer a colder serve, so whisky with ice is a clear way to achieve this. Additionally, serving scotch on the rocks is a means of introducing whisky to those who may have not had the spirit before. This is because the combination of dilution and chilled temperature helps make the initial bold flavours more approachable to a new drinker.

Читайте так же:
Коктейль Tamarita Тамарита

Why shouldn’t you choose to drink whisky on the rocks?

While there are many who believe that whisky with ice is a perfectly suitable way to consume single malt, there are others who hold that it is unacceptable just as strongly. This is because drinking whisky when it is too cold may actually depress and numb the very flavours that make that whisky distinct. This chilled dilution can upset the balance of the whisky, and thus lowers the experience. Furthermore, it is impossible to regulate the rate and amount of dilution, thus your whisky can quickly pass through that desired ratio and temperature and become too watery. Purists believe that the warming, bolder characteristics of a neat whisky is preferred, and is experiencing the flavours as the whisky maker intended, with nothing added.

What is the best ice to use?

While this may seem like an unnecessary question to some, there are elements to ice that will serve to enhance or degrade the overall enjoyment of your whisky. Elements such as e size, age and shape of your ice changes the rate of dilution and flavour. Choose large cubes over small ice cubes, as it will melt slower and lessen the likelihood of over-dilution. Use fresh ice cubes as opposed to older, as the aged ice can slowly take on the flavours of the freezer, and can transfer to your drink. Additionally, spherical balls of ice will melt slower than cubes, as there are no thin areas or corners. Thus they offer a more even rate of dilution while still effectively cooling your drink. You can buy an ice baller double that can easily be stored in your freezer for quick access. They also make a sophisticated statement in your whisky glass.

macallan-ice-baller-double-action-shot

macallan-ice-baller-double-moodshot-with-tumblers

Different Variations on the Classic

While drinking your favourite whisky on the rocks is always an option, different whiskies can change their flavours when served on the rocks, so feel free to try whiskies you might have otherwise turned aside. Bourbon or rye whisky will taste differently compared to scotch whisky served on the rocks. Whiskies with higher alcohol content in particular are suited to being served on the rocks, as the dilution can prevent your smell and taste buds from the ethanol burn from the alcohol fumes. Alternatively, whiskies with lower ABVs may be more suited to being enjoyed neat, as they have lighter more balanced flavours that do not require ice.

Alternatives to Ice

For those who prefer to drink chilled whisky while avoiding dilution, whisky stones present an alternative. Chilled stones usually made of soapstone or other soft rock can be added to your glass and chill your whisky, without the risk of dilution. While soapstone stops retaining heat of the whisky after a certain point, limiting its effectiveness, they are a useful option. As another option stainless steel whisky stones have come into popularity in recent years. Filled with a cooling gel, they stay cold much longer than a stone material, and thus can chill whisky more effectively. Additionally, taking measures such as chilling your glass before serving whisky can cool down your whisky to the desired level, without using ice or whisky stones.

However you choose to enjoy your whisky, there are multiple options for experimentation. You can try a new whisky neat or on the rocks, and then perhaps compare how the flavours play on your palate, or notice how the ice might impact the aromas created. In the end it all comes down to personal taste, and what you feel elevates your experience and enjoyment of your favourite single malt.

голоса
Рейтинг статьи
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector